| Instructeurs / Trainers |

Emmy Schiebroek

 

Ik ben Emmy Schiebroek en ik ben geboren op 6 maart 1999 in Rotterdam, maar ik woon al sinds mijn tweede in Oirschot .

 

Mijn zwemcarrière begon toen ik 5 jaar was in Best bij het ZIB. Daar heb ik tegen mijn zin in mijn A- en B-diploma gehaald. Ik ben meteen gestopt met zwemmen toen ik hiermee klaar was. Twee jaar later ging mijn broertje door met zwemmen voor zijn C-diploma en ik als grote zus kon het niet hebben dat hij beter zou zijn dan ik, dus ben ik ook maar C gaan doen. Na dit diploma gehaald te hebben, ben ik weer vreselijk snel gestopt met zwemmen.

 

Toen had ik een paardrijdfase die heel veel meisjes hadden op die leeftijd. Deze is na één jaar ook weer voorbijgegaan, want ik was (en ben) een onhandig kind en viel van een paard waardoor ik bang werd.

 

Mijn ouders vonden dat ik wel moest blijven sporten dus zijn ze allerlei sporten gaan opnoemen die ik zou keuren. Uiteindelijk stelden ze zwemmen voor en het leek me misschien wel een heel klein beetje leuk.  Na twee proeflessen vond ik het toch wel erg leuk en ben ik blijven hangen bij E.O.Z.C. in 2007. Sindsdien heb ik zwemvaardigheid 1, 2 en 3, snorkelen 1 en 2 én waterpolo 1 gehaald. 

 

Ik zwem nu een jaar of 5 á 6 wedstrijden met de allerleukste mensen die ik ken. Iedereen is helemaal zichzelf als we bij elkaar zijn en niemand is hetzelfde. Dit zorgt voor een erg gezellige, vertrouwelijke, kneuzige en ietwat aparte sfeer.

 

Ik vind het daarom ook erg leuk om met deze mensen verjaardagen te vieren, op kamp te gaan, filmavondjes of spontane sushi-maak-sessies te houden en gewoon te kletsen na de trainingen.

 

 

 

Het laatste wat ik wil zeggen is dat E.O.Z.C. een club uit duizenden is en ik betwijfel of er ergens een plek is die meer als thuis zal aanvoelen dan deze.

 

 

 

Heel veel liefs en tot aan het zwembad!!