| Wedstrijdzwemmen |

Wedstrijdzwemmen

De wedstrijdgroep is een enthousiaste groep zwemmers die actief met de zwemsport bezig is. Er wordt tijdens de trainingen gewerkt aan conditie, techniekverbetering, snelheid, keerpunten en start. De verschillende zwemslagen die tijdens de trainingen aan bod komen zijn borstcrawl, rugcrawl, schoolslag en vlinderslag.

De wedstrijdgroep is onderverdeeld in drie leeftijdscategorieën:

  • Swimkick (tot 12 jaar)
  • Speedo (12 t/m 18 jaar)
  • Wedstrijdgroep (vanaf 18 jaar)

Trainingen

Als wedstrijdzwemmer krijg je de mogelijkheid om drie per week te trainen. De trainingstijden zijn te vinden op de site, bij mogelijkheden onder het kopje zwemtijden. Daar staat specifiek Swmkick, Speedo of wedstrijdgroep vermeld.

Wedstrijden

Als wedstrijdzwemmer heb je de mogelijkheid om gedurende het zwemseizoen deel te nemen aan verschillende wedstrijden. De wedstrijdgroep neemt deel aan:

  • Competitiewedstrijden.
  • Limietwedstrijden.
  • Brabantse kampioenschappen.
  • Speciaal voor de jongeren zijn er tevens de swimkick en speedo wedstrijden.
  • Extra wedstrijden.

Competitiewedstrijden 

EOZC zwemt in de D3 van de districtscompetitie. De competitie bestaat uit 5 wedstrijden waarin het resultaat van de ploeg telt. Per wedstrijd worden de gezwommen tijden van de ploegen bij elkaar opgeteld. Na 5 wedstrijden heb je dan het resultaat van dat seizoen.

Limietwedstrijden

Deze worden regelmatig georganiseerd. Je kunt je hier individueel voor inschrijven.
Deze wedstrijden zijn bedoeld om een afstand nog eens extra te zwemmen als je dicht tegen het limiet aan zwemt. Zodat je vervolgens mee kunt doen met de Brabantse kampioenschappen.

Brabantse kampioenschappen

Twee maal per jaar zijn er Brabantse Zwem Kampioenschappen. Te weten; de Zomer en de Winterkampioenschappen. Om hier aan mee te kunnen doen moet je sneller zijn dan de limieten die door de Kring zijn opgesteld.

Swimkick en speedo

Voor onze jongste zwemmers worden er Swimkick en speedo-wedstrijden georganiseerd. Hier zwemmen ze per leeftijd verschillende afstanden en slagen. Voor de snelste drie van elk programma is er een medaille.

Extra wedstrijden

Zo heeft EOZC tussendoor ook verschillende extra wedstrijden, zoals de 100 x 100 wedstrijd. Aan die wedstrijd mogen maximaal 5 clubs aan meedoen en het is dan de bedoeling om als eerste 100 x 100 meter afgelegd te hebben.
Verder doen wij mee aan de nachtmarathon in Oosterhout. Deze wordt 's avonds en 's nachts gezwommen in het buitenbad in Oosterhout.
De extra wedstrijden worden meestal met dezelfde clubs gezwommen en zijn daardoor altijd erg gezellig.

Tijdens de wedstrijden is er een gezellige sfeer en wordt er in competitieverband gezwommen voor nieuwe persoonlijke records.

Startvergunning

Om deel te kunnen nemen aan de wedstrijden is een startvergunning verplicht. Deze startvergunning wordt door EOZC aangevraagd bij de KNZB. De kosten voor de startvergunning worden jaarlijks geïndexeerd door de KNZB.

Tenue

Kinderen die deelnemen aan de wedstrijden worden verplicht om het bijbehorende tenue te bestellen. Deze bestaat uit een shirt met voorop het logo en achterop de naam, een badmuts en een "zeem"handdoek.

 

Heb je intresse om te gaan wedstrijdzwemmen, maar wil je graag wat meer informatie hebben mail dan naar wedstrijdzwemmen@eozc.nl