| Jeugdclub |

Mogelijkheden na de jeugdclub

Als je binnen de jeugdclub de leeftijd van 18 jaar hebt bereikt zijn er verschillende mogelijkheden om verder te gaan in de zwemsport.

Er kan gekozen worden uit de volgende mogelijkheden:

- Wedstrijdgroep: de wedstrijdzwemmers zijn op een sportieve manier met zwemmen bezig. Ze zijn gemotiveerd om hun techniek van de zwemslagen en keerpunten en hun conditie te verbeteren, zodat ze op wedstrijden steeds weer goede prestaties kunnen neerzetten! De trainingen zijn 2 tot 3 keer per week. Bij de wedstrijdgroep van EOZC gaan sportiviteit en gezelligheid heel goed samen. De groep heeft ook verschillende eigen activiteiten, zoals het kamp naar Zeeland. Er zijn een aantal gezellige wedstrijden per jaar waar de zwemmers aan mee kunnen doen.

- Masterzwemmen: deze zwemmers willen graag hun conditie op peil houden en lekker baantjes zwemmen. Hier worden baantjes getrokken zonder de verplichting om aan competitiewedstrijden deel te nemen. Onder begeleiding wordt er getraind op conditie en snelheid.

- Trimzwemmen: deze zwemmers zijn op een afwisselende manier bezig met de zwemsport. Het doel van trimzwemmen is om in een gezellige en ontspannen sfeer aan lichaamsbeweging te doen en aan verbetering van de conditie te werken. Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen zoals flexibeams, snorkels etc. Gemiddeld wordt er één keer per maand aquajogging gegeven. Er wordt gezwommen in twee niveaugroepen. Een meer recreatieve en meer prestatiegerichte groep.