| Jeugdclub |

De Jeugdclub

De jeugdclub is speciaal voor kinderen van de leeftijdscategorie 12 t/m 18 jaar die na de juniorclub verder willen in de zwemsport.

De jeugdclub biedt vele mogelijkheden om de zwemtechniek, conditie en verschillende diploma's te behalen.

De verschillende stromingen binnen de jeugdclub zijn:

  • Zwemvaardigheid
  • Speedo
  • Recreagroep

Zwemvaardigheid

Na het behalen van het zwem ABC kanmen de zwemvaardigheid verder verbeteren met het behalen van de zwemvaardigheidsdiploma's 1,2 en 3. Hierbij worden slagen zoals vlinderslag, polocrawl, samengestelde rugslag en onderdelen van zwemmend redden aangeboden.

Speedo

Vind je wedstrijdzwemmen leuk dan is de speedo iets voor jou. Bij de speedo staat het wedstrijdzwemmen centraal en is er de mogelijkheid om aan wedstrijden deel te nemen. Tijdens de trainingen wordt er gewerkt aan de conditie en verbetering van de wedstrijdslagen.

Recreagroep

Bij de recreagroep wordt er op ee speelse manier gewerkt aan de conditie en zwemtechniek. Hierbij worden spelelementen en estafettes gebruikt.


Als de kinderen van de jeugdclub een leeftijd van 18 jaar hebben bereikt moeten zijn gaan kiezen voor de mogelijkheden na de jeugdclub. Onder het tabblad mogelijkheden na jeugdclub staat beschreven wat er mogelijk is.

Wilt u gebruik maken van een proefles bij de jeugdclub, dan dient u zich eerst aan te melden via juniorclub@eozc.nl Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.