| Diploma C |

Diploma C

Na ruim 40 jaar het Zwem ABC gegeven te hebben in Boxtel, start EOZC vanaf augustus 2013 met het geven van Diploma C in Oirschot.

Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. De basis van het zwemonderwijs is het zwem ABC, een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier. Het zwem ABC bestaat uit drie nationale zwemdiploma's: A, B en C. Het zwemdiploma A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden. Kinderen met het zwem ABC kunnen zich redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water.

Bij het zwem ABC leren de kinderen vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. De verschillende zwemslagen worden bij de verschillende diploma's (A, B en C) verder uitgewerkt en steeds moeilijker. Tijdens de lessen leren de kinderen door het gat zwemmen, verschillende manieren van in en uit het water gaan, onder water zwemmen en met kleren aan zwemmen. 

Vindt u het belangrijk dat uw kind een echte vriend van het water wordt, schrijf u dan in via info@eozc.nl. Verder is het Diploma C de basis om zich verder te ontwikkelen in de zwemsport, zoals het behalen van de zwemvaardigheidsdiploma's, snorkeldiploma's of zelfs uit te groeien tot een ware wedstrijdzwemmer/zwemster.

Meer informatie over de zwemtijden, tarieven etc. kunt u vinden op de site.